4405 Nyíregyháza, Debreceni út 215.

ertekesites.nyir (KuKaC) automery.hu
szerviz.nyir (KuKaC) automery.hu
alkatresz.nyir (KuKaC) automery.hu

Telefon: +36 (42) 249 930
Mobil: +36 (20) 520 60 60

4032 Debrecen, Füredi út 106.

ertekesites.deb (KuKaC) automery.hu
szerviz.deb (KuKaC) automery.hu
alkatresz.deb (KuKaC) automery.hu

Telefon: +36 (52) 533 353
Mobil: +36 (20) 520 70 70

4700 Mátészalka, Jármi út 51/A.

LPG átalakítás

LPG

Már a márkakereskedéseinkben is elérhető Linea típusokra az LPG átalakítás bruttó 240 000 Ft-tól, amelyhez gyári garanciát is biztosítunk.

Keresse további modelljeinkre (Punto, Bravo, Doblo) LPG ajánlatainkat!

*csak a kijelölt márkakereskedésekben érvényes, a további típus átalakítás költségeiről érdeklődjön márkakereskedőinknél. A Linea kivételével, a gázüzemű átalakításban érintett egységekre (hajtómotor, üzemanyagrendszer) a jótállást egy külső szolgáltató nyújtja.


A légszennyezés óriási problémát okoz a fejlett országokban és hazánkban is. A légszennyezés egyik legjelentősebb forrásai a járművek. A járművek környezetszennyezésének csökkentésében egy újabb előrelépést jelent az LPG üzemanyagként történő használata. A gázüzemű autók károsanyag kibocsátása kedvezőbb a hagyományos üzemanyagokkal szemben. 


 Környezetbarát 


Magyarországon 2-féle gázüzemanyagot különböztetünk meg:

  • A cseppfolyós gázt (LPG, Liquefield Petroleum Gas), ami gyakorlatilag megegyezik a palackos háztartási PB gázzal. Követelményeit az Európai Unióból átvett MSZ EN 589 szabvány írja elő.
  • Sűrített földgázt (CNG, Compressed Natural Gas), ami gyakorlatilag a háztartási vezetékes gáz 200 bar nyomáson.

 

A gázüzemanyagok magas oktánszámuk miatt nem tartalmaznak kopogásgátló adalékanyagokat. A gáz halmazállapotú hajtóanyag tökéletesen elkeverhető a motorba jutó levegővel. A legjelentősebb előny, hogy az autógázok egyszerű szénhidrogén vegyületeket tartalmaznak, nem úgy mint a hagyományos üzemanyagok. A cseppfolyós gáz két alkotóeleme a propán (C3H8) és a bután (C4H10). A sűrített földgáz döntő része metán (CH4), amely a legegyszerűbb szénhidrogén vegyület. A felsorolt tulajdonságok miatt az autógáz tökéletesebben ég el, mint a hagyományos üzemanyag. A kipufogógáz kevesebb rákkeltő hatású, policiklikus aromás vegyületet tartalmaz. A nitrogénoxid (NOX) kibocsátás 20-40%-kal, a szénmonoxid (CO) 60-90%-kal, a szénhidrogén (CH) 40-60%-kal kevesebb, mint benzinüzemben.

A tökéletesebb égés következtében szilárd részecskék (PM) a gázüzemű autók kipufogógázában nem találhatóak. A benzin üzemhez képest a légkörbe jutó károsanyag mennyisége, különösen a régebbi típusú karburátoros autók esetében csökken jelentősen. A gáz levegő jobb keveredési tulajdonságainak köszönhetően az olajfogyasztás lecsökken, az olajcsere periódusa megduplázódik, ennek következtében kevesebb fáradt olaj keletkezik. 

A gázüzemanyagoknak környezetvédelmi szempontból előnyös tulajdonságai még szabályozott keverékképzésű katalizátoros járműveknél is igazolhatók. Különösen előnyös az autógázok viszonylag magas hidrogén tartalma. A nagy energiatartalmú hidrogén az igazi környezetkímélő üzemanyag, mert égése során víz keletkezik, ugyanakkor a nagyobb hidrogén tartalom következtében a légkörbe jutó széndioxid (CO2) mennyisége kisebb, ami az üvegházhatás csökkentéséhez járul hozzá.

 

 

 

Telephely

Szervíz-igény

Személyes adatok

Az Ön üzenete

facebookTalálkozzunk facebookon!