4405 Nyíregyháza, Debreceni út 215.

ertekesites.nyir (KuKaC) automery.hu
szerviz.nyir (KuKaC) automery.hu
alkatresz.nyir (KuKaC) automery.hu

Telefon: +36 42 249 930
Mobil: +36 (20) 520 60 60
Fax: +36 (42) 460 570

4032 Debrecen, Füredi út 106.

ertekesites.deb (KuKaC) automery.hu
szerviz.deb (KuKaC) automery.hu
alkatresz.deb (KuKaC) automery.hu

Telefon: +36 (52) 533 353
Mobil: +36 (20) 520 70 70
Fax: +36 (52) 533 352

4700 Mátészalka, Jármi út 51/A.

alkatresz.mat (KuKaC) automery.hu
szerviz.mat (KuKaC) automery.hu

Mobil: +36 20 557 1222

Fiat 124 Spider

  


124 Spider: ikonikus olasz dizájnnal és dinamikus vezetési élménnyel tér vissza a legendás típusnév


Csaknem ötven évvel az eredeti Fiat 124 Spider bevezetése után visszatér a modell. 
Ikonikus olasz formatervezés, az eredeti, legendás Spider modern újraértelmezése. 
1,4 literes MultiAir turbómotor 140 lóerővel és 240 Nm forgatónyomatékkal, kézi kapcsolású sebességváltó. 
Biztonsági és vagyonvédelmi funkciók, valamint kényelmi és praktikus technológiák választéka. 
Limitált ‘Anniversary' kiadás 124 példányban.


Az új Fiat 124 Spider révén visszatér a Fiat történelmi jelentőségű típusneve, hogy az új generáció számára is elérhetővé tegye a klasszikus olasz formatervezést és menetdinamikát. A közel ötven évvel ezelőtt bemutatott, eredeti 124 Spider előtt tisztelgő Fiat 124 Spider az olasz roadster-élmény legmagasabb szintjét kínálja, a vezetési élményt modern technológiával és biztonsággal, valamint ikonikus olasz dizájnnal kombinálva.


Az átgondolt fejlesztésből fakadó, magával ragadó menetdinamika


Az EMEA-térségben (Európa, Közel-Kelet, Afrika) a Fiat 124 Spider a bevált 1,4 literes, négyhengeres MultiAir Turbo benzinmotorral kerül forgalomba. Az erőforrást most először alkalmazták hátsókerék-hajtású hajtásláncban. A motor legnagyobb teljesítménye 140 LE, maximális forgatónyomatéka 240 Nm, a kerekeket hatfokozatú kézi sebességváltón keresztül hajtja.


A 124 Spider elöl kettős keresztlengőkaros, hátul többlengőkaros felfüggesztést kapott, amelyeket kifejezetten úgy hangoltak, hogy fékezés és kanyarodás közben fokozott stabilitást biztosítsanak. A kettős meghajtást alkalmazó, elektromos szervokormány könnyed és közvetlen kormányérzetet biztosít.


A kormánymű és a felfüggesztés hangolása, kistömegű vázszerkezete, a kiegyensúlyozott tömegeloszlás, valamint a turbómotor együttesen dinamikus vezetési élményt nyújt. A zajok és rezgések csillapítására szolgáló megoldások, a hangelnyelő szélvédőtől kezdve a szigetelésekig ugyancsak hozzájárulnak a kifinomult, csendes utazási élményhez.


A Fiat 124 Spider tökéletes kabrió élményt kínál: lenyitható vászonteteje könnyedén, egyszerűen működtethető, minimális erővel mozgatható.Biztonsági és vagyonvédelmi szolgáltatások, bőséges technológiai tartalom 
A vadonatúj roadster olyan biztonsági és vagyonvédelmi funkciókat kínál, mint a kanyarkövető fényszóró vagy a tolatókamera. A nagy szilárdságú vázszerkezet fokozott merevséget nyújt, minimális tömeg mellett. 
A Fiat 124 Spider emellett kényelmi és praktikus technológiák széles választékát biztosítja, a 7 colos érintőképernyőtől a digitális rádióvevővel felvértezett multimédiás egységen át a Bluetooth kihangosítóig, a fűthető ülésektől a kulcs nélküli nyitási és indítási rendszerig. 
A külön megrendelhető Bose prémium audiorendszer kilenc hangszóróval, köztük a fejtámaszokba beépített dupla hangszórókkal még nyitott tető mellett is kiemelkedő minőségű hangzást kínál.


A múlt előtt tisztelgő, a stíluselemeket modern felfogásban újraértelmező dizájn


Az olaszországi Torinóban, a Fiat formatervezési központjában megálmodott, új Fiat 124 Spider modern hangvételben dolgozza fel a minden idők egyik leggyönyörűbb Fiat modelljeként számon tartott eredeti, 1966-os Spider stíluselemeit. A 124 Spider időtlen, alacsony sziluettel, klasszikus szépségű oldalfallal, és kiegyensúlyozott arányokkal bír. Különösen sportos az utastér és a tető egymáshoz viszonyított aránya. Az olyan részletek, mint a hatszögletű felső légbeömlő, a hűtőrács mintázata, a motorházfedél erőt sugárzó domborulatai, vagy az erőteljes, vízszintes rajzolatú hátsó lámpatestek mind az eredeti Spider modellt idézik.


A belső teret az utasok köré tervezték és gyártották, mindenütt prémium, puha tapintású anyagokkal találkozunk. Az ergonomikus vezetői környezet egyrészt fokozott vezetési élményt kínál, másrészt a kormánykerék, a pedálok és a váltó ösztönös kezelését teszi lehetővé.


A Fiat 124 Spider kétféle felszereltségi szinten: 124 Spider és Lusso kivitelben lesz megvásárolható. Mindegyik nyolcféle karosszériaszínnel választható: ezek a Rosso Passione (alap piros), Bianco Gelato (fehér alap), Nero Vesuvio (metálfekete), Grigio Argento (metálszürke), Grigio Moda (sötétszürke metál) Bronzo Magnetico (bronz metál) és Azzurro Italia (azúrkék metál), valamint a háromrétegű Bianco Ghiaccio.


 


A limitált kiadás révén a rajongók a legelső Fiat 124 Spider modellek egyikét tudhatják magukénak


A legendás típusnév visszatérésének emlékére 124 darab gépkocsi limitált szériás 'Anniversary' kivitelben kerül piacra. Ezeket egyedi sorszámozású emlékplakettel szerelik fel, Rosso Passione fényezéssel és prémium fekete bőrülésekkel kínálják. Az új Fiat 124 Spider az EMEA térségben 2016 nyarán érkezik meg a Fiat márkakereskedésekbe.


50 évnyi hagyomány: a 124 Spider története


A fiat 124 Spider 1966 novemberében, a Torinói Autószalonon mutatkozott be; fogadtatása rendkívül kedvező volt. Az azóta eltelt csaknem ötven év során a 124 Spider megőrizte ikonikus státuszát a gyűjtők és az autó iránt rajongó közönség körében egyaránt.


A Fiat 124 Spider először 1968-ban jelent meg az USA piacán. A roadstert ötfokozatú kézi sebességváltóval, 1438 cm3-es, két vezérműtengelyes motorral, négy tárcsafékkel szerelték fel, szériatartozék volt a szakaszos ablaktörlő és a kormányoszlopra illesztett lámpakapcsoló.


A Fiat középkategóriás szedánjából, a 124-esből fejlesztett 124 Spider hamisítatlan sportautó volt, amely rendkívül széles vásárlói rétegeket szólított meg. A Fiat a Pininfarina stúdiót, a márka régi partnerét, az olasz karosszériaépítő ipar legnagyobb, legelismertebb szereplőjét kérte fel a 124 Spider megtervezésére és megépítésére.


Az amerikai közönség rajongott a Spider arányaiért és visszafogott olasz formavilágáért. A vízálló vászontetőt a vezetőülésből, gyorsan és könnyedén le lehetett nyitni, és üveg hátsó oldalablakaival kiváló kilátást biztosított.


A 124 Spider formaterve olyan népszerű volt, hogy a modell 19 éves pályafutása során egyszer sem szorult ráncfelvarrásra, és mindmáig a Pininfarina legnagyobb sikerei között tartják számon.


Nem egészen tíz évvel a modell észak-amerikai bevezetését követően a Fiat 124 Spider népszerűsége olyan magasra szárnyalt, hogy a Fiat 1975-től elkezdte kizárólag az USA piac számára gyártani a modellt, amit 1979-ben átkereszteltek Spider 2000-re; a név az új, 1995 cm3-es motorra utalt.


1981 vége felé a Pininfarina átvette a modell teljes gyártását, és újraindult az európai forgalmazás. A Fiat és a Pininfarina Spiderek gyártása 1982-ben összeért: a Fiat elkészítette a legutolsó Spider 2000-et, a Pininfarina pedig megkezdte saját változatának a gyártását. Ezt Észak-Amerikában Pininfarina Spider Azzurra néven mutatták be, Európában Pininfarina Spidereuropaként forgalmazták. A Pininfarina Spider Azzurra alapfelszerelésként kínálta a bőrkárpitot, a sztereó kazettás rádiót, valamint a motoros ablakemelőket.


Csaknem 200 000 darab Spider után, 1985-ben véget ért a modell gyártása. Rendkívül hosszú, 19 éves pályafutásával a Fiat 124 Spider csaknem minden kortársát túlélte a sportautó-szegmensben, kivéve az Alfa Romeo Spidert.


Az Egyesült Államokban több mint 170 000 darab 124 Spider talált gazdára 1968 és 1985 között. A mai napig közel 8000 darab fut még a forgalomban.


A Fiat 124 Spider a 2015. évi Los Angeles-i Autószalonon tartja világpremierjét, felidézve a történelmi jelentőségű típusnevet, és egy vadonatúj generáció számára is elérhetővé téve az ikonikus olasz formatervezést és menetdinamikát.


Történelem


1966. november - A Fiat 124 Spider bemutatkozik a Torinói Autószalonon.
1968 - Megérkezik az első Spider az Egyesült Államokba.
1975 - Kizárólagos forgalmazás az USA piacán, köszönhetően a rendkívüli sikereknek.
1979 - Spider 2000 névre átkeresztelve.
1981 - A Pininfarina átveszi a teljes gyártási folyamatot. Újraindul a modell európai forgalmazása. 
1982 - A Fiat és a Pininfarina Spiderek gyártása összeért: a Fiat elkészítette a legutolsó Spider 2000-et, a Pininfarina pedig megkezdte saját változatának a gyártását. Ezt Észak-Amerikában Pininfarina Spider Azzurra, Európában Pininfarina Spidereuropa néven forgalmazták. 
1985 - Véget ért a modell gyártása. Csaknem 200 000 darab Spider készült el, amelyek háromnegyede az Egyesült Államokban talált gazdára. 
2015. november - Csaknem ötven év után visszatér a legendás típusnév, a Fiat 124 Spider a Los Angeles-i Autószalonon tartja világpremierjét.


 


Hírek / Újdonságok

   Fiat

FIAT MODELLEK 7 VAGY TÖBB ÜLÉSSEL AKÁR A TERVEZETT 2.500.000 FT-OS ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL
FIAT MODELLEK 7 VAGY TÖBB ÜLÉSSEL rnAKÁR A TERVEZETT 2.500.000 FT-OS ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL

Új Fiat 500 X
Az olasz crossover, a Fiat 500X kívül és belül is teljesen megújult.

ÚJ FIAT szalon Debrecenben.
Kibővült a Fiat bemutatóterem Debrecenben.

A világon elsőként bemutatkozik a teljes Tipo modellcsalád: a négyajtós szedán mellé felsorakoznak az ötajtós és a kombi modellek
A Fiat úgy döntött, Genfben mutatja meg elsőként a világnak teljes terjedelmében azt a Tipo modellcsaládot, amelynek első képviselője elnyerte az Autobest nagyra becsült 2016-os „Legjobb vétele" díját. A díjnyertes négyajtós szedán mellé most felsorakozik a vadonatúj ötajtós, illetve a kombi kivitel.

   Alfa Romeo

VILÁGPREMIER: ALFA ROMEO STELVIO
Az Alfa Romeo a Los Angeles-i Autószalonon tartotta legújabb, Quadrifoglio kivitelű modellje világpremierjét; a Stelvio néven színre lépő új modell a márka több mint egy évszázados történelmének az első SUV járműve.

5 év vagy 100 000 km garancia ALFA ROMEO személyautókra
Évtizedek óta egyre szebb és jobb autókat készítünk. Ez az ALFA ROMEO tulajdonosok számára a vezetés egyre magasabb szintű élvezetét jelenti. A páratlan vezetési élmény azonban csak a megbízhatósággal együtt lehet teljes,

Az Alfa Romeo a nemzetközi Genfi Autószalonon
Az Alfa Romeo egy igazán látványos standdal tér vissza a Genfi Autószalonra. Itt mutatkozik be a nagyvilágnak az Alfa Romeo 4C.

Alfa Romeo 4C
Az Alfa Romeo 4C nyerte el az ‘Auto, Motor und Sport - Best Cars 2014’ címet

   Lancia

A Lancia Voyager a Genfi Autószalonon
A Lancia Voyager mértékadó modell a nagyméretű buszlimuzinok kategóriájában, amely tökéletes összhangot teremt az érzelmek és az utazás élménye között

A Lancia a Genfi Autószalonon
Ötajtós Ypsilon: a hamisítatlan divatos városi autó újdonságai: ‘S MOMODESIGN’ különkiadás, Elefantino különkiadás. Delta: a tér szépsége: ‘S by MOMODESIGN’ különkiadás

   Fiat Professional

A Fiat Professional új modellje, a Fiat Talento már hazánkban is elérhetővé vált.
A Fiat Professional új modellje, a Fiat Talento már hazánkban is elérhetővé vált.rnrnA modell a Fiat Dobló Cargo és Ducato közötti rést hivatott betölteni és már a kezdetektől teljes termékkínálattal áll az ügyfelek rendelkezésére: furgon, duplakabinos furgon, padlólemezes és személyszállító kivitelekben egyaránt elérhető.

Fiat Professional új pick-upja a „Fullback”
Fiat Professional új pick-upja a „Fullback”rnrn• A Fiat Professional vadonatúj pick-up modellje a Fullback, az üzleti felhasználói igények és szükségletek figyelmebevételével valósult meg, amely ugyanakkor alkalmas a mindennapi és szabadidős tevékenységek kielégítésére is.

Új Fiat Doblo
Megjelent az új Fiat Doblo !

Megérkezett az új Fiat Ducato
A hazai piacon is bemutatkozott az Új Fiat Ducato

   Mazda

Megújult a Mazda szalon Nyíregyházán és Debrecenben
Új, modern, minőségi megjelenéssel állunk az Ön szolgálatában

Új Mazda MX-5 – a Világ Év Autója és Autódizájnja
A modell már több, mint 30 díjat mondhat magáénak, köztük a 2015/16-os Japán, ill. a 2016-os Egyesült Királyság Év Autója díját

Frissített Mazda CX5
A sikeres szabadidő-autó, mely még jobb lett

Vadonatúj Mazda MX5
A 4. generációs modell, mely a KODO – A mozgás lelke formanyelv következő képviselője érkezését nagy lelkesedéssel fogadták.

   Hyundai

Az új generációs i20 elnyerte a nagy presztízsű “2015. évi Arany Kormánykerék” díjat
Az új generációs i20 elnyerte a „2015. évi Arany Kormánykerék” díjat. A kompakt autó méretosztályának olvasói különdíját nyerte el, ezzel megszerezve a világ autóiparának egyik legtöbbre értékelt elismerését. Az új generációs i20 olyan vetélytársakkal szemben tudott diadalmaskodni, mint a Škoda Fabia vagy az Opel Karl, megszerezve a Hyundai történetének legelső Arany Kormánykerék díját.

A vadonatúj Tucson
A vadonatúj Tucson a bevezetés kezdeti időszakában minden korábbi Hyundai típusnál nagyobb számú megrendelés érkezett az autóra.

Figyelmet parancsol: a vadonatúj Hyundai IONIQ modellcsalád felvillanyozza a Genfi Autószalont
A Hyundai Motor a 2016. évi Genfi Autószalonon mutatja be a vadonatúj Hyundai IONIQ modellcsalád tagjait: az IONIQ Hybrid, IONIQ Electric és IONIQ Plug-in modelleket. Az IONIQ a legelső olyan gépkocsi a világon, amely három különböző, részben vagy teljesen elektromos hajtásláncot kínál.

A Hyundai flotta tájékoztatója
Kiadványunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy néhány általunk kiemelten fontosnak rntartott információ segítségével felkeltsük az Ön érdeklődését is a Hyundai modelljei iránt. rnA Hyundai márka ismertsége a flottavásárlók körében rohamosan megnövekedett az elmúlt rnévekben, és számos elismert cég döntött már a márka mellett.

facebookTalálkozzunk facebookon!