4405 Nyíregyháza, Debreceni út 215.

ertekesites.nyir (KuKaC) automery.hu
szerviz.nyir (KuKaC) automery.hu
alkatresz.nyir (KuKaC) automery.hu

Telefon: +36 42 249 930
Mobil: +36 (20) 520 60 60
Fax: +36 (42) 460 570

4032 Debrecen, Füredi út 106.

ertekesites.deb (KuKaC) automery.hu
szerviz.deb (KuKaC) automery.hu
alkatresz.deb (KuKaC) automery.hu

Telefon: +36 (52) 533 353
Mobil: +36 (20) 520 70 70
Fax: +36 (52) 533 352

4700 Mátészalka, Jármi út 51/A.

alkatresz.mat (KuKaC) automery.hu
szerviz.mat (KuKaC) automery.hu

Mobil: +36 20 557 1222

A Lancia a Genfi Autószalonon

A Lancia a 2013. évi Genfi Autószalonon

  

A Lancia genfi standját áthatja a sárm és elegancia, utalva arra az új autóipari generációra, amely két nagyszerű ipari kultúra legjavát – a Chrysler gazdag stílusát, stresszmentes élményeit és funkcionalitását, illetve a Lanciákat mindig is megkülönböztető eleganciát, innovációs kedvet és az autóépítés iránt érzett szenvedélyt – ötvözi.

 

Pontosan a Lancia és a Chrylser közötti kapcsolatban rejlő „kettős szellemiség” koncepciója köré épült fel a Lancia standja, amelyen kifejező formák és stílusnyelvek elevenednek meg. A látogatókat stimuláló stand a nemzetközi autópiac egyik legsokszínűbb modellválasztékát vonultatja fel: a B-szegmensbeli Ypsilontól (városi kisautó) a középkategóriás Deltán át a zászlóshajó Themáig, a praktikus nagy buszlimuzintól (Voyager) a csábító szépségű, középkategóriás kabrióig (Flavia).

 

Termékújdonságai mellett a Lancia a márka új reklámkampányát, valamint a ’Lancia Everywhere’ alkalmazás új, iPadre fejlesztett változatát is megismerhetik a stand látogatói. A mobil ügyféltámogatási alkalmazás, amelyet a mai napig több mint húszezren töltötték le okostelefonjukra, mostantól táblagépen is igénybe vehető; megújult kezelőfelülete a márka stílusához méltóan látványos és divatos.

 

Ötajtós Ypsilon: a hamisítatlan divatos városi autó újdonságai

A fiatal, nagyvárosi, divatos megoldásokat kereső ügyfelek számára  tervezett új Lancia Ypsilon megújult modellválasztékkal érkezik 2013-ban; ennek újdonsága az Elefantino, a fiatal, dinamikus vásárlóknak szánt, megfizethető modellvariáns, és az exkluzív S MOMODESIGN, amelyet kifejezetten azoknak a kifinomultabb ügyfeleknek terveztünk, akik még többre vágynak a kényelmi felszerelések, a személyre szabhatóság és a részlekbe hajló, igényes kidolgozás terén.

 

 

A modell népszerűsége töretlenül nő a vásárlóközönség és a kritikusok körében egyaránt; ezt mindennél jobban bizonyítja, hogy bevezetése óta mintegy 65 ezer példányt helyeztek forgalomba az autóból. A 2012-es Lancia Ypsilon a kisautó-piac 10,4 százalékát tudhatja magáénak, és ezzel Olaszország harmadik legkeresettebb autója volt; míg Európában az ötajtós típus bevezetésével az Ypsilon modellcsalád 65 százalékkal növelte forgalmát.

 

 

 

S MOMODESIGN különkiadás

Az új, ötajtós Ypsilon az S MOMODESIGN verzió révén különleges ajánlattal szolgál azoknak a fiatal vásárlóknak, akik sportos megjelenésű, versenyképes piaci pozíciójú autóra vágynak. Az európai piacokon 2013 második félévében megjelenő, új különkiadás külső megjelenését a MOMODESIGN termékeinek esztétikumára jellemző részletek és krómdíszítések határozzák meg.

 

A MOMODESIGN formatervező stúdió termékei – a bukósisakoktól a karórákig, a szemüvegektől a lábbeliken át a bőröndökig és táskákig – egytől egyig egyedi divatcikkek, amelyek a Lancia modelljeihez hasonlóan különleges, erőteljes személyiséggel rendelkeznek, és amelyek ultramodern anyagai és hangvétele pontosan összecseng a fiatal vásárlók ízlésével és érdeklődésével. A MOMODESIGN a Lancia genfi standján is felvonultatja exkluzív kiegészítőinek egy részét.

 

A Lancia Ypsilon ’S MOMODESIGN’ vásárlói ötféle kétszínű kivitel közül választhatnak. Ezek mindegyikén matt fekete a csomagtérajtó, a tető és a tükörházak borítása; harmonikusan illeszkedve a Neve fehér, Vulcano fekete, Argilla piros, Pietra szürke vagy az új Zaffiro kék fényezéshez. Az Ypsilon S MOMODESIGN megjelenését új rajzolatú, krómozott elemekkel díszített hátsó lökhárító, fényezett ajtókilincsek, valamint a B-oszlopon és az eredeti 15 colos, fekete (opcióként 16” matt fekete) könnyűfém keréktárcsákon elhelyezett, fehér „MOMODESIGN” felirat teszi teljessé.

 

Ugyanezzel a sportos hangulattal találkozunk a modell utasterében, ahol a sötét alapszín tökéletesen harmonizál az ajtópaneleken, a műszerfalon és az egyedi üléseken alkalmazott, szürke öltésekkel varrott fekete high-tech kárpitokkal és azok 'MOMODESIGN' grafikájával, valamint a fekete bőr kormánykerékkel és sebességváltó szoknyával. Az összhatásba a műszerfalat díszítő, barnított részletek csempésznek egy csipetnyi eleganciát, míg az új modell sportos hangulatát a műszerek sárga színe erősíti.

 

Az erőteljes személyiségről és eleganciáról tanúskodó, új Ypsilon S MOMODESIGN széria motorválasztékában megtalálhatók a 69 lóerős 1.2 Fire EVO II, a 69 lóerős 1.2 Fire EVO II LPG és a 85 lóerős 0.9 TwinAir benzinmotorok (kézi kapcsolású vagy robotizált, szekvenciális sebességváltóval), illetve a 95 lóerős 1.3 MultiJet II turbódízel erőforrás. Ezek mindegyike sajátos karakterrel és előnyökkel bír, magas teljesítményük és kifinomult technológiájuk, valamint a hozzájuk gondosan társított sebességváltók révén egytől egyig kényelmesen, temperamentumosan vezethetők. Mindegyik hajtáslánc rendkívül megbízható és környezetbarát üzemű.

 

A Lancia Ypsilon S MOMODESIGN esetében magától értetődő az eredeti megjelenés és a kiemelkedő teljesítmény. És akkor még nem beszéltünk a hiánytalan alapfelszerelésről: a listán kézi vezérlésű klímaberendezés, távirányítós központi zár, négy irányban állítható bőr kormánykerék, motoros első ablakemelők, 50/50 arányban osztott hátsó ülés, magasságában állítható vezetőülés, MP3-kompatibilis CD-rádió, hátsó ablakfűtés szerepel. A magas szintű biztonságról (piactól függően) vészfékrásegítővel kombinált blokkolásgátlós fékberendezés, kipörgésgátlás és dombsegéd funkciókkal felvértezett menetstablizáló elektronika, elülső és oldalsó légzsákok, valamint Isofix gyerekülés-rögzítő pontok gondoskodnak.

 

Elefantino különkiadás

Az új, ötajtós Lancia Ypsilon fiatalos, a hagyományokkal szakító autó, amely ösztönösen ráérez a közönség igényeire, és saját maga teremt divatot – mindez különösen igaz az Elefantino különkiadásra! Az elefánt szerencsehozó kabalaállat, a hűség, a tisztelet és az elbűvölő személyiség jelképe: figurája nem véletlenül került az Ypsilon logó mellé, mintegy aláírásként a csomagtartó fedelére.

 

A modellcsalád új belépőmodellje, a Silver felszereltségi szint alternatívájaként bevezetett, vadonatúj kivitel kifejezetten a fiatal vásárlóközönséget szólítja meg, akik ösztönösen azonosulnak azzal a ’metropolita’ stílussal, amelyet a modell kifinomult karosszériaszínei – az új Turquoise kék (2013. júniusától) mellett Sabbia bézs, Neve fehér, Pietra szürke, valamint a vadonatúj, kéttónusú Turquoise/Vulcano fekete (júniustól) –, az egyedi grafikával díszített külső tükörházak, a fényezett ajtókilincsek és az egyedi, fényezett dísztárcsák is szemléltetnek.

 

Az új Ypsilon Elefantino közvetlen személyiségével összhangban minden karosszériaszínhez ugyanaz a könnyed, hétköznapi stílusú beltér társul: a bőr kormánykerék, a műszerfalon elhelyezett króm díszítések, valamint a türkiz vagy fukszia színű öltésekkel varrott, fekete szövetkárpitok (azonos színkombináció található a váltószoknyán és a fejtámlákon) a külső tükörházakkal, a dísztárcsákkal és a faron elhelyezett ‘Elefantino’ logóval együtt igazán feltűnő jelenséggé teszi a modellt. Végezetül a B-oszlopon elhelyezett, azonos árnyalatú matrica, valamint a műszerfal és az ülések díszítései egytől egyig az európai nagyvárosok által ihletett ’metropolita’ személyiséget erősítik. 

 

Az új modell, amely az 1.2 8v benzin motorral, kézi sebességváltóval megrendelhető, 2013 második felében lép piacra. Az alapfelszerelés része a távirányítós központi zár, a bőr sebességváltó gomb és kormánykerék (utóbbi négy irányban állítható), a motoros mozgatású első ablakok, az 50/50 arányban osztott hátsó ülések, a magasságában állítható vezetőülés, a 15 colos keréktárcsa, a modern hatású, high-tech üléskárpitok, a rádió és a fűthető hátsó szélvédő.

Ami a biztonságot illeti, vészfékrásegítővel kombinált blokkolásgátlós fékberendezés, kipörgésgátlás és dombsegéd funkciókkal felvértezett menetstabilizáló elektronika, elülső és oldalsó légzsákok, valamint Isofix gyerekülés-rögzítő pontok szerepelnek a felszereltségi listán.

 

Az Elefantino elválaszthatatlan a Lancia márkától. A cégalapító Vincenzo fia, Gianni Lancia még 1953-ban választotta ezt az állatot a feltörekvő Lancia versenyistálló jelképéül. Az elefánt szimbólum 1997-tól 2003-ig visszatért az új Lancia Y modellen (Blue, Red és Blues kivitelekben), és több mint 320.000 példányban népesítette be a városi utcákat – ez az összes eladott Y modell 45 százalékát jelentette.

Az elbűvölő Elefantino most az új ötajtós Ypsilon modellen tér vissza, hogy a sikeres típust a fiatalabb vásárlók számára is elérhetővé tegye, így ők is részesülhetnek az egyedi vonalvezetésű, erőteljes személyiségű modell varázsából.

 

A modellről röviden

Mint maga a megtestesült divatos városi autó, az új, ötajtós Lancia Ypsilon töretlenül hódít személyiségével, kifinomult stílusával és konvenciókkal dacoló karakterével. A kifinomult, hamisítatlanul olasz felszín alatt pedig egy ultramodern technológiákkal felvértezett autót találunk, amely nem csupán csekély károsanyag-kibocsátást és üzemanyag-fogyasztást kínál (köszönhetően fejlett technológiáinak, pl. TwinAir, MultiJet II vagy Start&Stop), de kivételesen gazdag felszereltsége jóvoltából az utaskomfort terén is új mércét állít.

 

Hogy csak egy példát említsünk: az ötajtós Ypsilon kategóriájának egyetlen tagja, amely a vadonatúj „Blue&Me–TomTomLIVE” és „Smart fuel” rendszerek páratlan kombinációját kínálja, kiegészítve az innovatív, második generációs Magic Parking rendszerrel, 500 Wattos 360° Hi-Fi audiorendszerrel, xenon fényszórókkal és LED hátsó lámpatestekkel. Pontosan ezek a jellemzők teszik utolérhetetlenné és különösen értékessé az új Lancia Ypsilon modellt a mindennapi használatban; ugyanazok az értékek, amelyeknek számos szakmai, felhasználói és újságírói díjat, kitüntetést köszönhet.

 

Az Ypsilon modellcsalád jelenleg három felszereltségi szintből (Silver, Gold és Platinum), két különkiadásból (Elefantino és S MOMODESIGN), négyféle motorból  (1.2 Fire EVO II 69 LE, 1.2 Fire EVO II LPG 69 LE, 0.9 TwinAir 85 LE és 1.3 MultiJet II 95 LE turbódízel), kétféle sebességváltóból (kézi vagy robotizált), 24 különböző karosszériaszínből (ebből tizenegy kéttónusú), három beltéri kivitelből (szövet, Castiglio és bőr ), ötféle könnyűfém keréktárcsából  (15” gyémánt hatású és fekete gyémánt hatású, 16” gyémánt hatású és barnított gyémánt hatású, valamint 15” matt fekete könnyűfém keréktárcsák) áll.

 

Delta: a tér szépsége

Az eredetileg a 2008-as Genfi Autószalonon bemutatkozott Lancia Delta ismét főszerephez jut a svájci kiállításon: ezúttal a különleges ‘S by MOMODESIGN’ változat révén, amely látványosan demonstrálja, hogyan adhat új jelentést egy „autóipari tárgynak” a MOMODESIGN Centro Stile. Az egyedi kivitelű Delta modell kihangsúlyozza mindazon meghatározó jellemzőket, amelyek mindig is megkülönböztették a Lanciát versenytársaitól: az eleganciát és a temperamentumot, amelyekben a milánói márka tüzes, jellegzetes karaktere az olasz stílussal és formatervezéssel találkozik. Ugyanezek a tulajdonságok ismerhetők fel a Delta Turbo LPG modellben, amely a bi-fuel Ecochic elvéhez híven a környezetbarát autózás innovatív koncepcióját testesíti meg: exkluzív, mégis megfizethető, tágas, ugyanakkor kompakt, életvidám, egyszersmind gazdaságos.

 

 

S by MOMODESIGN’ különkiadás

2013 márciusában kerül forgalomba az új Lancia Delta ’S by MOMODESIGN’, a jellegzetes stílusra vágyó, nagyvárosi férfiak tökéletes autója. A Delta és a MOMODESIGN sikeres együttműködésének gyümölcseként létrejött új modellvariáns a Delta nagyszerű személyiségét egy sor esztétikai kiegészítéssel, króm elemekkel gazdagítja, felöltve a MOMODESIGN Centro Stile termékeinek egyedi jellemzőit.

 

A Lancia Delta ’S by MOMODESIGN’ változatot kívülről merész stíluselemek – a karosszéria színére fényezett oldalsó kötények és lökhárítók, Ecochrome felületek, barnított hátterű fényszórók, 18 colos keréktárcsák, krómozott iker kipufogóvég és fényes fekete hátfal – jellemzik. Mindezeken felül az új modellváltozat kapcsán két vadonatúj színárnyalat is megjelenik: az Anthracite szürke és a kéttónusú Anthracite szürke/Eclipse fekete a korábbról ismert Zenith fehér, Magma fekete, valamint a kéttónusú Zenith fehér/Eclipse fekete színvilágot egészíti ki.

 

Hasonlóan elegáns stílusjegyekkel gazdagodott a modell belső tere, a fényes fekete középkonzoltól az Ecochrome betéteken (kivéve a légbeömlőknél) és a sárga fordulatszámmérőn át az ipari szövettel és bőrrel kárpitozott, egyedi ülésekig. Mindezt még izgalmasabbá teszi a bőséges alapfelszerelés, amely sebességtartó automatát, kétzónás automata klímaberendezést, motoros állítású külső visszapillantó tükröket, valamint opcióként hátsó kartámaszt és Blue & Me rendszert is tartalmaz.

 

Az új Delta ’S by MOMODESIGN’ a 120 lóerős 1.6 MultiJet, a 190 lóerős 1.9 Twin Turbo MultiJet és a 120 lóerős 1.4 TurboJet erőforrásokkal rendelhető, ám sportos temperamentumához leginkább a kategóriája csúcsán elhelyezkedő, nagyobbik dízelmotor illik.

 

Az 1.9 Twin Turbo MultiJet erőforrás legnagyobb teljesítménye 190 lóerő, maximális forgatónyomatéka 400 Nm 2000/perc fordulatszámon. Mindez rekord menetteljesítmények elérését teszi lehetővé: a modell végsebessége 222 km/óra, az autó álló helyzetből 7,9 mp alatt gyorsul 100 km/órára.

 

A kiugró teljesítmény záloga az autóban alkalmazott számos, forradalmi megoldás, mindenekelőtt a kettős turbófeltöltő alkalmazása (amire a twin turbo név is utal). A kisebb, csekély tehetetlenségű feltöltő késlekedés nélküli, élénk gázreakciókat tesz lehetővé, míg a nagyobbik turbófeltöltő a tekintélyes csúcsteljesítményért felel.

 

A motor magas fajlagos teljesítménye (kb. 100 LE/liter) a közelmúltig a kifejezetten sportos benzinmotorok kiváltsága volt. Ráadásul annak köszönhetően, hogy már 1250/percnél 300 Nm forgatónyomatékot ad le, az 1.9 Twin Turbo MultiJet kivételesen kezesen reagál  a gázparancsokra, és ezáltal minden helyzetben emlékezetes, élvezetes vezetési élményt szavatol.

 

A modellről röviden

A Lancia Delta a méretcsökkentés (downsizing) filozófiáját alkalmazva egyszerre képes megfelelni a mobilitás és a presztízs iránt támasztott, modern elvárásoknak: magas teljesítményt és fényűzést biztosít mérsékelt költségek, külső méretek és üzemanyag-fogyasztás mellett. Ezt az elgondolást a 2008-as Delta alkalmazta elsőként, amikor kategóriaelső értékeket vezetett be az alsó-középkategóriában. A 4,5 méteres autó a nagyobb kategóriákra jellemző fényűzést és helykínálatot nyújtja: a hátsó ülések hátradöntve kényelmes kanapévá alakíthatók át, a kárpitozás minősége kiemelkedő, az utasokat varázslatos csend és kényelem várja.

 

Az utastér tágas és fényűző – a hátsó üléssor helykínálata páratlan a kategóriában –, ami részben a hosszirányban eltolható, szabályozható támlaszögű (25°-ig dönthető) hátsó üléseknek köszönhető. Ugyanez a megoldás utolérhetetlen méretű csomagtartót eredményez: az alaphelyzetben is tágas, 380 literes üreg az üléseket előre tolva 465, azokat lehajtva 724 literesre bővíthető – vagy ha felülmúlhatatlan utazási kényelemre vágyunk, az ülések teljesen hátratolhatók és- dönthetők. A Lancia Delta az egyetlen ferdehátú a kategóriában, amely ezt a lehetőséget kínálja. És ez még nem minden: Platinum felszereltségi szinten alapfelszerelés az exkluzív, kétszemélyes Executive hátsó ülés, amely a transzkontinentális repülőgépek business osztályán megszokott főúri kényelmet biztosít.

 

A legnagyobb európai piacokon forgalmazott (Nagy-Britanniában és Írországban Chrysler márkanév alatt kínált) 2013-as Lancia Delta modellcsalád piactól függően ötféle felszereltségi szinten (Bronze, Silver, Gold, Platinum és az új S by MOMODESIGN különkiadás), hétféle motorverzióban (120 LE 1.4 TurboJet, 140 LE 1.4 Turbo MultiAir S&S, 200 LE 1.8 Di TurboJet, 105 LE 1.6 MultiJet, 120 LE 1.6 MultiJet, 190 LE 1.9 TwinTurbo MultiJet és 120 LE 1.4 TurboJet LPG), háromféle sebességváltóval (hatfokozatú manuális, hatfokozatú Sportronic automata/szekvenciális, és hatfokozatú Selectronic robotizált/szekvenciális) kapható. A modell összesen 36 különböző (köztük 25 kéttónusú) fényezéssel, valamint hétféle 16, 17 és 18 colos könnyűfém keréktárcsával választható.

 

Az autó újszerű technológiai megoldásai között említést érdemel az „Abszolút vezethetőségi rendszer”, amely az ESP továbbfejlesztéseként tökéletes irányíthatóságot és optimális stabilitást szavatol minden menetkörülmények között. A funkciók sorát az automatikus korrekciók végrehajtására alkalmas, aktív elektronikus kormánymű (DST), valamint a jármű kanyarstabilitását javító LTF és TTC nyomatékszabályozó rendszerek bővítik.

 

Ezzel még nincs vége az innovációnak. A „Vezetési tanácsadó” rendszer figyelmeztet, ha az autó véletlenül  túlságosan megközelíti a forgalmi sáv szélét; a „Reaktív felfüggesztés” a lengéscsillapítók elektronikus szabályozása révén minden útfelületen mérsékli a karosszéria kilengéseit, és ezáltal kényelmesebbé, biztonságosabbá és pontosabban vezethetővé teszi az autót (a rendszer mindenkor tökéletes úttartást és ezáltal 5 százalékkal rövidebb féktávolságot eredményez), míg a „Magic parking” segédrendszer felismeri a Delta méreteinek megfelelő parkolóhelyeket, és a kormánykerék automatikus működtetésével végrehajtja a parkolási manővert.

 

A Lancia Delta ultramodern felszerelései között megtalálható az új generációs „Instant Nav” navigációs rendszer, amely 6,5 colos színes képernyőt, USB csatlakozó aljzatot, hangvezérlést és SD-kártyán tárolt térképeket kínál. A „Navteq Map Care” program segítségével a felhasználók könnyedén és automatikusan tölthetik le a térképfrissítéseket.

 

facebookTalálkozzunk facebookon!