4405 Nyíregyháza, Debreceni út 215.

ertekesites.nyir (KuKaC) automery.hu
szerviz.nyir (KuKaC) automery.hu
alkatresz.nyir (KuKaC) automery.hu

Telefon: +36 42 249 930
Mobil: +36 (20) 520 60 60
Fax: +36 (42) 460 570

4032 Debrecen, Füredi út 106.

ertekesites.deb (KuKaC) automery.hu
szerviz.deb (KuKaC) automery.hu
alkatresz.deb (KuKaC) automery.hu

Telefon: +36 (52) 533 353
Mobil: +36 (20) 520 70 70
Fax: +36 (52) 533 352

4700 Mátészalka, Jármi út 51/A.

alkatresz.mat (KuKaC) automery.hu
szerviz.mat (KuKaC) automery.hu

Mobil: +36 20 557 1222

A Lancia Voyager a Genfi Autószalonon

 

Lancia Voyager: Osztozzon érzelmein


A Lancia Voyager mértékadó modell a nagyméretű buszlimuzinok kategóriájában, amely tökéletes összhangot teremt az érzelmek és az utazás élménye között.

A Lancia Voyager piactól függően háromféle felszereltségi szinttel (Silver, Gold és Platinum) választható, motorkínálata az új, 178 lóerős 2,8 literes  Euro5-ös turbódízel erőforrásból, valamint a 283 lóerős 3.6 V6 Pentastar benzinmotorból áll.

 

Bemutatkozik az új 178 lóerős, 2.8 literes erőforrás


A Lancia Voyager választékában most mutatkozik be az előzmények nélküli, 178 lóerős (131 kW) teljesítményt nyújtó, 2,8 literes, közös nyomócsöves turbódízel erőforrás.  A motor modern üzemanyag-ellátó rendszerének köszönhetően különösen széles üzemi tartományban (1400-3400/perc) biztosítja maximális, 360 Nm-es forgatónyomatékát, ami minden menethelyzetben rugalmasabbá, robbanékonyabbá teszi.

A tizenhat szelepes, kettős felül fekvő (szíjhajtású) vezérműtengellyel szerelt négyhengeres erőforrás közös nyomócsöves befecskendező rendszerének piezo injektorai 1800 bar nyomáson juttatják az égéstérbe az üzemanyagot; a turbófeltöltő változó geometriájú.

 

Az új Lancia Voyager 178 LE 2.8 turbódízel további jellemzői között említést érdemel a kompozit anyagból készült, elektronikus örvénylés-szabályozással szerelt új szívócső, az EGR kipufogógáz visszavezető rendszer, a csökkentett súrlódású tömítőgyűrűk, az olaj és a kipufogógáz hőmérsékletét ellenőrző érzékelők, a dízel koromrészecske-szűrő (DPF), valamint a zaj- és rezgésszintet tovább csökkentő, jobb menetkomfortot szavatoló finomhangolás.  A 178 lóerős 2.8 turbódízel motorral szerelt Lancia Voyager végsebessége 193 km/óra, álló helyzetből 11,5 mp alatt gyorsul 100 km/órára. A modell szabványos átlagfogyasztása 7,9 l/100 km, a CO2-kibocsátás pedig 207 g/km.

 

Új ‘Vontatmány stabilizáló’ rendszer alapáron


A 2013. modellévi Lancia Voyager az új ’Maximum acél’ és ’Billet ezüst’ karosszériaszínek mellett alapfelszerelésként kínálja az innovatív 'Vontatmány stabilizáló' rendszert. Utánfutó vontatása során bármikor előfordulhat a vontatmány veszélyes kilengése. Az elektronikus vontatmány stabilizáló rendszer felismeri az utánfutó hirtelen kimozdulását, és segít korrigálni a veszélyes helyzetet.


A rendszer a menetstabilizáló elektronika (ESC) érzékelői segítségével észleli, ha a jármű és/vagy annak vontatmánya a nélkül tér ki a közös nyomvonalból, hogy azt az elmozdulásnak megfelelő kormányparancs előzte volna meg.

A rendszer a jármű ellenkező végpontján elhelyezkedő fékek működtetésével, valamint a motorteljesítmény szabályozásával segít kiküszöbölni a megcsúszást, és ezzel fenntartani a járműszerelvény stabilitását. Mivel a vontatmány stabilizáló rendszer mostantól a Lancia Voyager minden kivitelén alaptartozék, a modellel teljes biztonságban vontatható utánfutó vagy lakókocsi.

 

A modellről röviden


Minden felszereltségi szinten bőséges a Voyager alapfelszerelése: 17 colos könnyűfém keréktárcsák, tetősínek (Gold verzión fekete, Platinum szinten krómozott kivitelben), kiváló minőségű bőr üléskárpit elöl és hátul (Gold és Platinum szinten fűthető, motorosan állítható kivitelben), bőrrel borított multifunkciós kormánykerék és sebességváltó gomb.

 

A Voyager utastere kényelmes, kényeztető élettér, amelyet rugalmasan alakíthatóvá és rendkívül robusztussá teszi a minden kivitelen alapáras Stow’n Go ülésrendszer. A Chrysler szabadalmaztatott rendszere révén a második és harmadik sori ülések a padlóba hajthatók, ilyenkor a modell maximális csomagszállító kapacitása eléri a rekordnak számító 4.100 litert! A Platinum felszereltségi szint kiváltsága a motorosan lehajtható harmadik üléssor.

 

Az új Lancia Voyager felszereltségi szinttől és piactól függően több mint negyven aktív és passzív biztonsági rendszert (ESC, hat légzsák, sebességtartó automata, ködfényszóró, automata fényszóró-vezérlés, holttér-felügyelet és keresztirányú forgalom-figyelés, aktív gyalogosvédelem) kínál alapkivitelben. Számos további rendszer hivatott az utazás kényelmet és élményét fokozni, így a háromzónás automata klímaberendezés, az ülések és pedálok motoros állíthatósága, valamint a U-ConnectTM kihangosító rendszer, amely iPod/MP3 kezelés mellett a navigációs rendszert és a tolatókamerát is kiszolgálja.

 

A külső (fűthető) tükrök, az oldalsó tolóajtók és a hátfal mind motorosan mozgathatók. A kilenc hangszóróval és mélynyomóval felszerelt, akár 506 W összteljesítményű audiorendszer alapfelszerelés a Platinum kivitelen. A Lancia Voyager felejthetetlen zenei aláfestést biztosít bármely utazáshoz.

 

Végezetül a Lancia buszlimuzinja két olyan motorral vásárolható meg, amelyek utolérhetetlen menetkomforttal és teljesítménnyel teszik még kellemesebbé az utazást. A nagy teljesítményű, 283 lóerős Pentastar V6 3.6 benzinmotor és a kiváló 2,8 literes, 178 lóerős turbódízel egyaránt teljesíti az Euro5-ös emissziós norma előírásait. Alapkivitelben mindkettőhöz hidrodinamikus nyomatékváltóval szerelt, hatfokozatú automata sebességváltó társul. A váltómű fokozatai között kisebb az áttétel-különbség, ezáltal váltáskor kisebb mértékben változik a motor fordulatszáma, ami minden helyzetben finomabb működést eredményez. 

 

facebookTalálkozzunk facebookon!