4405 Nyíregyháza, Debreceni út 215.

ertekesites.nyir (KuKaC) automery.hu
szerviz.nyir (KuKaC) automery.hu
alkatresz.nyir (KuKaC) automery.hu

Telefon: +36 (42) 249 930
Mobil: +36 (20) 520 60 60
Munkafelvétel: +36 (20) 999 06 00

4032 Debrecen, Füredi út 106.

ertekesites.deb (KuKaC) automery.hu
szerviz.deb (KuKaC) automery.hu
alkatresz.deb (KuKaC) automery.hu

Telefon: +36 (52) 533 353
Mobil: +36 (20) 520 70 70
Munkafelvétel: +36 (20) 999 06 77

MAZDA alkatrészek

Mazda alkatrészek

Nem sok gépjárművezető választana olyan autót, amely 20%-kal kevésbé megbízható, mint egy Mazda, vagy 30%-kal kevésbé biztonságos. Egy olyan autót sem választana senki, amelyet kétes forrásból származó, szabványon kívüli alkatrészekből gyártottak.


De minden alkalommal, amikor Ön az eredetinél gyengébb minőségű alkatrészeket választ, autója egyre kevésbé lesz "eredeti Mazda".

 

Eredeti Mazda alkatrészeink a legjobb minőséget képviselik. Gyártásuk kizárólag a Mazda modelleket szem előtt tartva történik, és minden esetben tökéletes megfelelőséget biztosít. Ez alacsonyabb munkaköltséget és az Ön számára több Zoom-Zoom élményt jelent.

 

Mivel mérnökeink folyamatosan azon fáradoznak, hogy jobb teljesítményt, alacsonyabb üzemeltetési költségeket, és még biztonságosabb autókat tudjunk nyújtani, Ön abban is biztos lehet, hogy az eredeti Mazda alkatrészek is a műszaki innováció élvonalát képviselik. A szűrőpapírtól a gyújtógyertyáig minden alkatrész a jobb és a tartósabb működés biztosításának jegyében kerül kialakításra.

 

Mindezek mögött Mazda garancia áll.

 

Eredeti Mazda felújított alkatrészek

 

Egyre bővül azon alkatrészek köre, ahol a Mazda az új alkatrészek mellett környezetbarát és versenyképes árral rendelkező, de garantált minőségű felújított cserealkatrészeket is kínál, amelyek szigorú minőségi követelmények mellett kerülnek használt alkatrészekből előállításra. A Mazda által felújított cserealkatrészek magas minősége miatt ezekre a gyártó ugyanazokat a garanciális feltételeket biztosítja, mint az új alkatrészekre.

 

Konzultáljon Mazda márkakereskedőjével vagy hivatalos szervizszolgáltatójával, hogy több információra tegyen szert az eredeti Mazda alkatrészekről és az eredeti Mazda felújított alkatrészekről.

 

 

Eredeti akkumulátorok

 


A meghibásodások legáltalánosabb oka a lemerült vagy hibás akkumulátor - tehát tanácsos a megfelelő akkumulátornak kiemelt fontosságot tulajdonítani.

Az eredeti akkumulátorok eleget tesznek a szigorú minőségi és biztonsági követelményeknek, és rendkívül megbízhatóak. Még télen is, amikor az akkumulátorokat kihívás elé állítja a hideg és a páratartalom, az eredeti akkumulátor elsőre indítani fogja az autót.

 

Akkumulátor vásárlása

 

Bár az olcsóbb akkumulátor csábító lehet, végső soron az autó élettartamára vonatkoztatva ez kerülhet többe, mivel többször kell cserélni. A Mazda márkakereskedője az Ön számára eredeti akkumulátort biztosít, amely kifejezetten az autójának modell- és motorváltozatához illeszkedik. A márkakereskedés az akkumulátor megfelelő újrahasznosításától is gondoskodik. A Márkaszervizeinkben beszerelt új Mazda akkumulátorokra 3 év garanciát biztosítunk Önnek.

 

Növelje meg autója akkumulátorának élettartamát

 

 • Tartsa autójának akkumulátorát szárazon és tisztán.
 • Amikor leállítja az autóját, kapcsolja le a fényszórókat, a rádiót, a fűtést és a légkondicionálót.
 • Ha kis karbantartásigényű akkumulátorral rendelkezik (amelynek a nyílások vannak a tetején), akkor időről időre töltse fel a megfelelő szintig desztillált vízzel. Az akkumulátorral történő munkavégzés során kellő gondossággal járjon el, és viseljen védőszemüveget valamint kesztyűt.
 • Ha az autója nem indul, hívja a Mazda Europe Service központot. Rendelkezésére fogunk állni, és megtesszük a szükséges intézkedéseket.

 

Mazda fékek

Saját és utasai biztonsága attól függ, hogy Ön milyen gyorsan tud megállni az autójával - ezért számítanak annyit a nagy teljesítőképességű fékek.


A fékbetétek és fékpofák minden alkalommal fokozatos kopásnak vannak kitéve, amikor Ön a fékpedálra teszi a lábát. Ezért azt javasoljuk, hogy a megfelelő fékműködés biztosítása érdekében ellenőriztesse autója fékberendezését 6 havonta.

 

Ez nem olyasmi, amit Ön saját maga is könnyűszerrel ellenőrizni tud: a fékrészegységeket autója más komponensei eltakarják. Inkább keresse fel hivatalos Mazda márkakereskedőjét egy alapos vizsgálat érdekében.

 

Fékezési hatékonyság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyenge minőségű fék ugyanolyan kiszámíthatatlan lehet, mint az út, amelyen autózik. Ez az összehasonlító táblázat* azt szemlélteti, hogy az eredeti Mazda fékbetétek kiváló fékezési hatékonyságot biztosítanak.

 

Eredeti izzók


Gondoskodjon autója fényszóróinak maximális hatékonyságáról a Mazda stílusos és innovatív izzókínálatának segítségével.


Az eredeti izzókat az Osram gyártja, kifejezetten a Mazda számára. A sokféle színt, formát és stílust felvonultató kínálatból Ön választhatja ki azt a tökéletes izzót, amely az Ön Mazdájához és vezetési stílusához leginkább illeszkedik.

 

 

Nappali fényviszonyokra vonatkozó szabályozások


Mivel sok országban előírás a fényszóró éjjel-nappal történő használata, ezért egyre fontosabb, hogy Mazdáját olyan nappali izzóval szerelje fel, amely nappal és éjjel is egyaránt jól működik.

 

Az eredeti izzók új generációja biztonságosabbá teszi a vezetés élményét, és megfelel az összes európai előírásnak.

 

Az egyes európai országokban a nappali tompítottfényszóró-használatra vonatkozóan eltérő szabályok vannak érvényben:

 

 • Mindenkor kötelező az alábbi országokban: Bosznia-Hercegovina, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Izland, Litvánia, Lettország, Macedónia, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália (IP 5-ön) Svédország, Szlovénia és Szlovákia
 • Kötelező az autópályákon és városon kívül: Olaszországban, Romániában, Oroszországban és Magyarországon
 • Télen kötelező: Horvátországban és Bulgáriában
 • Ajánlott, de nem kötelező: Svájcban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban

Ne feledje: a rendeletek gyorsan változhatnak. Ellenőrizze az abban az országban érvényben lévő szabályozást, ahova utazik.

 

Eredeti izzókészletek


Javasoljuk, hogy tartson az autójában izzókészletet annak érdekében, hogy gyorsan és egyszerűen ki tudja cserélni a meghibásodott izzókat. A kisméretű, praktikus doboz minden olyan izzót tartalmaz, amelyre szüksége lehet, ezen kívül egy leírás is található benne arról, hogy melyik izzó melyik lámpába való. Javasoljuk, hogy használjon zsebkendőt az izzó beillesztésekor, mert az izzó kézzel történő érintése csökkenti annak élettartamát.

 

Szerelje fel autóját csereizzókkal a következő alkalommal, amikor a Mazda márkakereskedőjénél vagy egy hivatalos szervizben jár.

 

  

Mazda utastérlégszűrők

 

A Mazda utastérlégszűrők kiszűrik a szennyező anyagokat a levegőből, még mielőtt az autó belsejébe jutnának, és ezzel óvják az utastér levegőjének minőségét.


A szűrő a műszerfal alatt, a kesztyűtartó mögött, vagy a motortérben található, és nagyon fontos szerepet játszik az Ön Mazdájának szellőzési rendszerében. Megakadályozza a szilárd (pl. por-, pollen- és korom-) szennyeződések utastérben történő keringését, valamint megköti a szagokat és az olyan gázokat is, mint az ózon.

 

Nyáron az ózon fejfájást okozhat, a pollenszemcsék pedig allergiás reakciókat válthatnak ki. A forgalmas utak is a szennyezőanyagok fő forrásai közé tartoznak, ezért ha Ön sokat autózik városi körülmények között, akkor méginkább rá van utalva autója légszűrőjére.

 

Az utastérlégszűrő cseréje a Mazdájában

 

Idővel az utastérlégszűrő elveszti hatékonyságát, szennyezetté válik, mivel a szűrőpapírt eltömítik a porrészecskék. A korlátozott légáramlás következtében ez kellemetlen szag kialakulásához, valamint a fűtés és a légkondicionálás teljesítményének csökkenéséhez vezethet.

 

A szűrőt minden második évben vagy 40 000 km-enként kell kicserélni, de ha Ön gyakran vezet erősen szennyezett vagy poros körülmények között, akkor erre ennél gyakrabban van szükség. Az Ön helyi Mazda márkakereskedőjejavaslatot tud adni arra vonatkozóan, hogy melyik szűrő a legmegfelelőbb, és ki is cseréli Önnek.

 

 

Eredeti Mazda motorolaj


Modelltől, motorváltozattól és motorolajcsere-intervallumtól függően minden Mazda gépjármű más-más követelményeket támaszt a kenőanyagokkal szemben.


Annak érdekében, hogy garantálni tudjuk autója motorjának maximális üzemanyag-hatékonyságát és optimális teljesítményét, egy új eredeti Mazda olajválasztékot fejleszettünk ki.


A Dexelia, az eredeti Mazda olajcsalád tesztelésre került a Mazda modelleken, ezért minden minőségi és garanciális követelménynek eleget tesz.

 

A Dexelia motorolajok üzemanyag-takarékos kenőanyagok

 

Ez azt jelenti, hogy energiatakarékosak, következésképpen üzemanyagot is "spórolnak". Valóban, az átlagos motorolajok esetében a városi használat vagy a motor indítása során az energiának kb. 40%-át a jármű saját maga emészti fel a motor belső súrlódásának következtében. Az üzemanyag-takarékos kenőanyagok olyan speciális adalékokat tartalmaznak, amelyek az energiaveszteségekért és a motorelhasználódásért felelős belső súrlódást hivatottak csökkenteni. Az üzemanyag-takarékos kenőanyagokkal a motor indításkor nem igényel nagy energiát, ezért kevesebb üzemanyaggal is beéri (csökkentve ezzel a CO2-kibocsátást), és a motor élettartama is hosszabb lesz.

 

Legyen az olajcsere vagy utántöltés, részesítse előnyben a Dexeliát, az eredeti Mazda olajat. Az Ön Mazda márkakereskedője vagy szervize el fogja Önt látni tanácsokkal arra nézve, hogy melyik Dexelia olaj a legmegfelelőbb az Ön autójába, és gondoskodni fog a fáradt olaj elhelyezéséről és a göngyölegek újrahasznosításáról is. Tartson autójában egy 1 literes Dexelia olajat, és szükség esetén végezze el saját maga az utántöltést.

 

 

Mazda üzemanyagszűrők


Autójában a motor "egészségi állapota" nagymértékben függ attól, hogy az üzemanyagszűrő milyen hatékony. Hatékony szűrő hiányában Ön a csökkenő motorteljesítmény, gyenge gyorsulás, rossz fogyasztás - vagy ami a legrosszabb: egy teljes motormeghibásodás - kockázatával néz szembe.


A szűrő az üzemanyagban lévő szennyeződéseket nem engedi a motorba jutni, és gondoskodik arról, hogy a tiszta üzemanyag mindig megfelelően áramoljon. Mivel az üzemanyag egy speciális szűrőpapíron áramlik keresztül, ez a papír idővel eltömődik, elveszti hatékonyságát és cserére szorul.

 

A legjobb teljesítmény elérése érdekében kiváló minőségű papírra van szükség, amely nagy szűrőfelületet biztosít és megfelelő számú és méretű pórussal rendelkezik. Az eredeti Mazda üzemanyagszűrő pontosan ilyen: Mazda motorokhoz alakították ki, és - amint azt a laboratóriumi tesztek is bizonyították - nagyon jó szűrési teljesítménye van.

 

A gyengébb minőségű szűrőknek nagyon rossz a tisztító (szűrő-) képességük.

 

Az elvégzett vizsgálatok során ezek a gyengébb szűrők minden hőmérséklettartományban sokkal nagyobb mértékű veszteséget eredményeztek az üzemanyagrendszer nyomásában is. Az eredeti Mazda üzemanyagszűrők a részecskék 72-100%-t kiszűrték. A gyenge minőségű szűrők esetében ez a szűrési hatásfok csupán 16-39% volt.

 

Keresse fel Mazda márkakereskedőjét, hogy még több segítséget kapjon az eredeti Mazda üzemanyagszűrőkkel kapcsolatban.

 

 

Mazda lengéscsillapítók


A lengéscsillapítók megakadályozzák autója pattogását és megdőlését, mindahányszor az autó útegyenlőtlenséggel találkozik.


Ily módon a menettulajdonságok sokkal kellemesebb élményt biztosítnak, és a lengéscsillapítók nélkül Ön az autó hossz- és oldalirányú kilengéseit sem tudná féken tartani. Ráadásul a csillapítók óvják a vázat és a többi részegységet is a rongálódástól, és ebből kifolyólag alacsonyan tartják a karbantartás költségeit.

 

Milyen kockázata van, ha a lengéscsillapítók rossz állapotban vannak?

 

 • Hosszabb fékezési idő
 • Rossz úttartás
 • Fokozott gumiabroncskopás
 • Kellemetlen menettulajdonságok

A lengéscsillapítók elégtelen működését nehéz észrevenni, azonban ez veszélyeztetheti az Ön biztonságát. Az ÖnMazda márkakereskedője rendelkezik azokkal a legújabb diagnosztikai berendezésekkel, amelyekkel a lengéscsillapítók ellenőrizhetők. A következő szerviz alkalmával kérje a lengéscsillapítók ellenőrzését.

 

 

Mazda ablaktörlő lapátok


Majdnem minden, vezetés közben hozott döntés az út tiszta, akadálymentes belátását feltételezi, ezért nagyon fontos, hogy autója szélvédője a lehető legtisztább legyen.


Az eredeti Mazda ablaktörlő lapátok optimális kilátást biztosítanak. Úgy készítették őket, hogy tökéletesen illeszkedjenek a mai ívelt, aerodinamikus kialakítású szélvédőkhöz, és így sokkal jobb törlési hatásfokot tudjanak biztosítani.

 

A Mazda ablaktörlők karbantartása

 

Az ablaktörlő lapátok jó működését a következő tényezők veszélyeztetik:

 

 • az ózon, a légszennyezettség, a napfény és a piszok az ablaktörlő lapátok elöregedéséhez vezetnek, még akkor is, ha kevés használatnak vannak kitéve.
 • A fagypont alatti hőmérséklet a gumit hajlamosabbá teszi a repedésre vagy szakadásra
 • A forró hőmérséklet deformálja a gumit

Mivel az elhasználódott ablaktörlő lapátok használata veszélyes, ezért 6 vagy 12 havonta ajánlatos kicserélni őket, még akkor is, ha nem csapadékos környéken használja az autót. Az ablakmosó rendszer működésének ellenőrzése a rendszeres téli és nyári szezonális ellenőrzések részét képezheti.

 

Hogy autója ablaktörlő lapátjai tovább tartsanak:

 

 • Ne próbálja meg az ablaktörlő lapátokkal a jeget lekaparni a szélvédőről. Használjon eredeti Mazda jégoldót a jég eltávolításához és a szélvédő újbóli eljegesedésének megakadályozására.
 • Ne működtesse az ablaktörlő lapátokat száraz szélvédőn. Ha a szélvédőn lévő száraz szennyeződést kell eltávolítania, akkor használjon először eredeti Mazda ablakmosó folyadékot, hogy a lapátok nedves felületen csússzanak.

Keresse fel Mazda márkakereskedőjét az eredeti Mazda ablaktörlő lapátokra vonatkozó további segítségért.

Telephely

Személyes adatok

Az Ön üzenete

facebookTalálkozzunk facebookon!